Enkel nötchokladkaka

Ingredienser

100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g chokladkaka med nötter
1 dl hackad mandel

Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader

- Smält smöret i en kastrull

- Vispa ägg och socker poröst

- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke

- Smält chokladen i ett vattenbad

- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman

- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet.

- Häll blandningen i en bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

- Låt svalna

- Garnera med hallon eller blåbär

1 kommentar:

  1. Denna nötchokladkaka är verkligen supergod!
    Jag lät den stå i ugnen drygt 20 minuter, då var den fortfarande lite kladdig inuti. Jag serverade med en klick vispad grädde och hallon, mums!
    Dock en fråga, i receptet står "blanda vetemjöl... salt.." men salt står inte med bland ingredienserna? Felskrivet? Jag skippade iaf saltet.
    Rekommenderar detta recept varmt!

    SvaraRadera

Snabb chokladkaka
En snabb och enkel chokladkaka




Kladdig chokladkaka
En himmelskt kladdig chokladkaka





Lyxig chokladkaka
En lyxig chokladkaka gjord av den allra finaste chokladen

T-shirt

T-shirt
199 kr