Ingredienser
100 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 g chokladkaka med nötter
1 dl hackad mandel
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ägg och socker poröst
- Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker, kakao, salt, bakpulver och hackade nötter i en bunke
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Häll mjölblandningen och den smälta chokladen i ägg- och sockerblandningen, vispa samman
- Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en smet.
- Häll blandningen i en bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Låt svalna
- Garnera med hallon eller blåbär
Denna nötchokladkaka är verkligen supergod!
SvaraRaderaJag lät den stå i ugnen drygt 20 minuter, då var den fortfarande lite kladdig inuti. Jag serverade med en klick vispad grädde och hallon, mums!
Dock en fråga, i receptet står "blanda vetemjöl... salt.." men salt står inte med bland ingredienserna? Felskrivet? Jag skippade iaf saltet.
Rekommenderar detta recept varmt!