Ingredienser
100 g smör
100 g choklad (För tips om rekommenderad choklad, klicka här)
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker
Steg för steg
- Sätt ugnen på 160 grader
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Smält chokladen i ett vattenbad
- Rör samman samtliga ingredienser.
- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten
- Gräddas i 24 min.
- Låt kakan stå några timmar innan servering
Tack för ett underbart recept! wow så god den blev med en klick vispgrädde till.
SvaraRadera/Anna
awesome!
SvaraRaderasmakat på smeten och den var ljuvlig så det kommer bli perfekt midnattsdessert till nyår!
SvaraRaderaTycker det är för mycket socker i recepet. Det blir alldeles för sliskigt och tar död pâ alla andra smaker (synd pâ fina chokladen). Skulle ta ner mängden med minst 1dl om jag var er!
SvaraRadera