Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
75 g mörk choklad (Läs mer om rekommenderad choklad här)
ca 75 g nougat
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa en form, alternativt bakplåtspapper
- Vispa socker och ägg poröst
- Blanda ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
- Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och blanda ner i smeten.
- Häll ner smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.
- Ta ut kakan och riv över ett jämnt lager med nougat. Dekorera med lite frukt eller bär
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar