Fransk chokladkaka

Recept

1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad, till exempel Lindt 75 procent



Steg för steg

- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.

- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.

- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.

- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.

- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.

- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.

- Låt kladdkakan svalna av innan servering.

6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. extrem god kaka och bra recept.jag använde choklad med 100% cacao dock blev lite starkt , behöver nog addera extra soccer till nästa försök

    SvaraRadera
  3. jag hade inne min i ugnen lite längre, det var inte bra, den blev förr torr...

    SvaraRadera
  4. jag ska baka den idag ska få gäster

    SvaraRadera
  5. jag ska baka den idag

    SvaraRadera

Snabb chokladkaka
En snabb och enkel chokladkaka




Kladdig chokladkaka
En himmelskt kladdig chokladkaka





Lyxig chokladkaka
En lyxig chokladkaka gjord av den allra finaste chokladen

T-shirt

T-shirt
199 kr