1 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
2 st ägg
100 g margarin
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad, till exempel Lindt 75 procent
Steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en springform.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna.
- Vispa äggvita till ett fast skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.
- Rör försiktigt ner äggskummet och den smälta chokladen i mjölblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i 23-24 minuter i 175 grader.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaGott det ser ut att vara!
SvaraRaderaextrem god kaka och bra recept.jag använde choklad med 100% cacao dock blev lite starkt , behöver nog addera extra soccer till nästa försök
SvaraRaderajag hade inne min i ugnen lite längre, det var inte bra, den blev förr torr...
SvaraRaderajag ska baka den idag ska få gäster
SvaraRaderajag ska baka den idag
SvaraRadera